Veliki pozdrav!
Javljam se u ime udruge (još je neformalna, nadamo se ne zadugo) Krijanca iz Kukljice.
Zanima me ima li udruga u Salima odnosno na Dugom otoku - da se upoznamo, pronađemo zajedničke točke i nešto i napravimo za naše lipe otoke i mještane!
Inače, udruga Krijanca je osnovana kao udruga za poboljšanje društvenog života u Kukljici.
Udruge
Moderators: Kastic Goran, drobeli
Onda u državnu upravu u županiji pa zamoli kolegicu popis otočnih udruga, ali evo znam da svaki otok u Zd županiji ima bar jednu udrugu i najčešće su to udruge vezane uz bolji i kvalitetniji život otočana.
Evo ti moj e-mail :
jpetesic@globalnet.hr
pa možemo razmijeniti iskustva i dati jedna drugoj savjete
u svakom slučaju sretno
Evo ti moj e-mail :
jpetesic@globalnet.hr
pa možemo razmijeniti iskustva i dati jedna drugoj savjete
u svakom slučaju sretno
mi također smo u fazi reg. ali imam dobru komunikaciju s voditeljicom tako da ću krajem mjeseca sve srediti.
Statut nije problem osim CILJEVI I DJELATNOSTI sve drugo je manje važno.
Dosta toga se ne može obuhvatiti u ciljeve stoga treba što manje navesti u tome. Npr. glagole kao Udruga će raditi ili obavljati bla bla treba zamjeniti glagolom poticati jer se na kraju svede na to da udruga ne može ništa raditi nego samo poticati npr.općinu ili nekog drugog na izvršenje neke ideje.
Osim ako ste baš željni ganjati razna ministarstva da Vam izdaju dodatne dozvole pa tek onda registracija.
Znam kako Vam je jer smo i mi prvi put kad smo bili u uredu pali u očaj ali sve se da kad si uporan i imaš malo znanja o zakonima RH.
Ako Vam reg.nije nužna vi to rješite bez nje jer reg.jedino što će te dobiti jest prilika da potražujete sredstva od RH za neke projekte,tj.dobit će te status pravne osobe.
Udruga mora obavljati samo jednu djelatnost ako ste za društveni život na otoku onda se isključivo morate držati toga jer kod reg.mora se navesti jedna od djelatnosti npr. prosvjetna ili zaštita djece i obitelji ali obje ne mogu.
Pošalji mi ciljeve ili Statut pa da pročitam a ja ću tebi naš Statut.
Statut nije problem osim CILJEVI I DJELATNOSTI sve drugo je manje važno.
Dosta toga se ne može obuhvatiti u ciljeve stoga treba što manje navesti u tome. Npr. glagole kao Udruga će raditi ili obavljati bla bla treba zamjeniti glagolom poticati jer se na kraju svede na to da udruga ne može ništa raditi nego samo poticati npr.općinu ili nekog drugog na izvršenje neke ideje.
Osim ako ste baš željni ganjati razna ministarstva da Vam izdaju dodatne dozvole pa tek onda registracija.
Znam kako Vam je jer smo i mi prvi put kad smo bili u uredu pali u očaj ali sve se da kad si uporan i imaš malo znanja o zakonima RH.
Ako Vam reg.nije nužna vi to rješite bez nje jer reg.jedino što će te dobiti jest prilika da potražujete sredstva od RH za neke projekte,tj.dobit će te status pravne osobe.
Udruga mora obavljati samo jednu djelatnost ako ste za društveni život na otoku onda se isključivo morate držati toga jer kod reg.mora se navesti jedna od djelatnosti npr. prosvjetna ili zaštita djece i obitelji ali obje ne mogu.
Pošalji mi ciljeve ili Statut pa da pročitam a ja ću tebi naš Statut.