Dugootočani,
dobre volje,optimisti i ljubitelji kulturne baštine pozivam vas da sudjelujete svojim idejama u osnivanju zavičajnog muzeja ;
Sam koncept je već u izradi i spremam se dovršiti plan kojeg ću uskoro predati općini na razmatranje;
S obzirom na opsežnost muzejske djelatnosti pozivam srodne struke da svojim znanjem pripomognu :
- pov.umjetnosti
- povjesničari
- informatičari
- jezikoslovci te prof.talijanskog i njemačkog
- fotografi,restauratori i ostala srodna zanimanja
Muzej bi sadržavao sljedeće zbirke :
-arheološka
-kult.pov.
-etnološka
-prirodoslovna
Zbrinjavanje kulturne i pov.baštine Dugog otoka je prvenstveno obveza Dugootočana pa tako i njeno prezentiranje u svrhu edukacije i turizma,stoga apeliram da ovu ideju pretvorimo u stvarnost.
Možete me kontaktirati putem e-maila :jpetesic@globalnet.hr
Unaprijed zahvalna,
J.Petešić ; dipl.arheolog i prof.engleskog jezika i književnosti
zavičajni muzej Dugog otoka
Moderators: Kastic Goran, Kate
Žalosno al istinito.
A što reći na tu silu odgovora...toliko su svi zabrinuti oko ,hm neznam ni što da izmislim, da jednostavno nemaju vremena za eto bar uputiti riječ hvale i podrške ovakvom projektu koji bi ovaj otok ( Vaš a ne baš moj) uzdignuo na malo višu razinu opće kulture.
ps.ne zamjerite ,čast onima do kojih poruka nije došla pa nisu ni odgovorili ili pak onima do kojih je došla al iz ˝opravdanih ˝razloga nisu se usudili dati svoj komentar.
Ipak, bez obzira na sve.Ja još nisam odustala,guram i dalje i bez vas te Vam mogu reći jedno-nada umire zadnja.
A što reći na tu silu odgovora...toliko su svi zabrinuti oko ,hm neznam ni što da izmislim, da jednostavno nemaju vremena za eto bar uputiti riječ hvale i podrške ovakvom projektu koji bi ovaj otok ( Vaš a ne baš moj) uzdignuo na malo višu razinu opće kulture.
ps.ne zamjerite ,čast onima do kojih poruka nije došla pa nisu ni odgovorili ili pak onima do kojih je došla al iz ˝opravdanih ˝razloga nisu se usudili dati svoj komentar.
Ipak, bez obzira na sve.Ja još nisam odustala,guram i dalje i bez vas te Vam mogu reći jedno-nada umire zadnja.