Hrvatska vlada prihvatila je sredinom tjedna Prijedlog projekta »Izgradnja objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima« što ga je izradilo Ministarstvo mora, turizma i razvitka u namjeri unapreðivanja kvalitete života naših otoèana. Projekt s realizacijom u fazama do 2007. godine, uputit æe se Razvojnoj banci Vijeæa Europe (CEB), koja bi nakon pripremnog postupka trebala odobriti zajam u iznosu od preko 26 milijuna eura, s rokom otplate od 15 godina i poèekom od pet godina. Uz kredit, isti æe se iznos izdvojiti i iz vlastitih sredstava (ukupno 52. 544.666 eura), tako da ukupni troškovi realizacije iznose nešto manje od 387 milijuna kuna. Podruèja koja æe se financirati planom unapreðivanja života na hrvatskim otocima tièu se svih jadranskih županija, osim Istarske, a obuhvatat æe pet sustava: vodoopskrbu, odvodnju, obrazovanje, socijalnu i zdravstvenu skrb
preuzeto s Monitora 26/07
Ja hoæu život, bolji život
Moderator: Kastic Goran
-
- malo ćaknut
za otoèane for free
e kad bi otoèani mogli barem jednom godišnje autom u grad, besplatno ...
tako te neke 'sitne' stvari bi bitno poboljšale kvalitetu života, zar ne ?
u svakom sluèaju, feeling bi bio bolji - ono, nekom je stalo, netko razumije i nastoji dati ruku
postoji li to na nekom otoku ? može li se tu što ?
tako te neke 'sitne' stvari bi bitno poboljšale kvalitetu života, zar ne ?
u svakom sluèaju, feeling bi bio bolji - ono, nekom je stalo, netko razumije i nastoji dati ruku
postoji li to na nekom otoku ? može li se tu što ?
meni ti šoldi i ne odgovaraju toliko. slažem se da triba ulagati u otoke ali triba li i ono malo čistih uvala nasuti tonama betona? na to će uglavnom hoditi šoldi (po meni), u izgradnju "marina"(koje nisu ni približno marine). škrape i stene (bojin se) će se nasuti, a ča unda? di ćeš se kupati?, sve redun će biti samo jahte od kojih će samo neki punoglavci imiti koristi...