Ljetovanje u Saliu?

Opće rasprave o Salima i Dugom otoku, našoj stranici (pohvale, prijedlozi, kritike) .....

Moderators: Kastic Goran, drobeli

dvajstri

Ljetovanje u Saliu?

Post by dvajstri »

Poštovani stanovnici Salia,

trebam pomoć u svezi ljetovanja u Vašem mjestu.

Svi me nagovaraju na Kukljice, i slične destinacije, a ja sam zapeo za Sali i gotovo.

Imam par pitanja pa vas molim pomoć:

Dolazim bez auta pa me zanima jel pješice mogu obići i doći do plaža gdje nema 10000 ljudi?
Koliko košta 2krevetna soba s balkonom(pogled na more za oporavak duše), polupansion od 01.8.-15.8.?
Gledao sam na Vašoj stranici slike uvala, pa me zanima jesu li uvale tipa Saščica i sl. dosta velike da se ljudi mogu malo separirati.
Kakvo je podmorje?(iako nisam profi ronioc ipak većinu vremena u moru provodim roneći a tužno je vidjeti mrtvo dno).
Kakav je život mladih (kafići, kino i sl.)?
Cijene u dućanima, npr. kila voća ili povrća, kruh i sl.
Koliko košta najam čamca i jednodnevni izlet na Kornate ili Telaščicu?
Cijena trajekta od Zadra do D.O.?

Oprostite na količini pitanja ali stvarno bih volio provesti 15-tak prekrasnih dana jednom u godini.

PS imate li kakvu preporuku u svezi soba?

Hvala na strpljivosti!
:D
Guest

Post by Guest »

Evo amiko....ono sto ja znam radoo cu ti odgovorit.....
Na Salima ti ne treba auto...uopce....imas plaza kolko ti dusa zeli i ako hoces mozes bit potpuno sam.....moci ces se i separirat ako zelis ( doduse ne bas u Sascici ali...naci ces vec nesto )
Podmorje ti je 1. liga....stari - odusevit ces se......
Zivot mladih je isto jako napet.....imas 4-5 kafica ( Maritimo je trendy ) i jedno kino i ono najvaznije - Lincarnicu :)
Cijene u ducanima - eh....malo su vece nego u gradu.....mozda i 20-30 % vece...jebiga...a ca ces ca ces :/
Najam camca ovisi o gazdi ha hahaha ali...naci ces nesto povoljno.....
Cijenu trajekta neznam ali uvijek mozes nazvati telefonom pa pitat....a bit ce oko 20-30 kn
Ma odusevit ces se sa Salima - siguran sam :)
POZDRAV
drobeli2
Liječeni alkoholičar

Post by drobeli2 »

Cijena trajekta ti je 17 kn po osobi u jednom smjeru.
Sto se tièe života mladih u tom terminu ne trebaš ništa brinuti, zahvatiti æe te Saljska fešta i još pokoja na otoku.

Podmorje ti je dosta strmo (nije do koljena 20 m od obale) tako da je za ronjenje odlièno, pogotovo ako iznajmiš kaiæ pa možeš diæi do okolnoh otoka (mislim da je èamac za jedan dan oko 100 kn, nisam siguran). Za ronjenje na dah preporuèam južnu stranu Krknate ( otok preko puta Zaglava).

U tom terminu neznam gdje ima slobodnih soba, probaj nazvati turistièku zajednicu: (023) 377 094

Nadam se da æeš uspjeti srediti smještaj, za ostalo ne brini.

Pozdrav
Guest

Post by Guest »

Hvala narode,

Zar se ne isplati doæi s autom zbog Telašèice, bar na slikama izgleda kao da bi tamo ostao cijeli život?

Vidimo se uskoro! :D
Guest

Post by Guest »

Eh skoro sam zaboravio, ovo je jedna od najboljih stranica koje sam vidio uopæe! :D :D :D

PS Samo fali joooooš slika sa svih plažica i uvalica u okolini Salia, pa da turistima kao meni još više cure sline! 8)
muflon

Post by muflon »

Ma do Telascice mozes i kaicom kad ga iznajmis, mislim da doðe 200kn/dan + gorivo. Naravno kad doðeš u Telašæicu naplatiti æe ti kartu ako staneš u samu uvalu Mir, zato je bolje stati negdje malo sa strane :)

Sobe sa polupansionom ces tesko dobiti, ja i ne znam da itko to tu nudi, zapravo vrlo malo njih nudi sobe. Kako dolazis u terminu kada se cesto desi da ljudi jednostavno nemaj di prespavati, jer je sve vec puno, pa ih vidis kako spavaju po klupicama, ne bi bilo lose da vec sad rezerviras smjestaj. Najbolje nazovi TZ Dugi otok Sali (377 093 ili 377 094, nisam sad siguran koji je broj jer ih uvik mijesam, ali ako dobijes i krivi javiti ce ti se Ante iz knjiznice (da imamo i knjiznicu :)), a Ante ko Ante, sigurno ce ti i on moci pomoci) heh

Sto se zabave tice u tom terminu je ima i da glava ponekad ujutro boli vise nego sto treba. Svakako kafic Maritimo, nedavno se otvorilo ili se otvara nekoliko konoba u kojima ce sigurno biti dobro, ima disco, i kino koje me iznenadilo nekidan azurnoscu kad su pustali Matrix2.

Cijene su nesto vise nego na kopnu, npr kilo kruha 6-7 kn, voce barem 20% skuplje.

p.s.

nije Salia nego Sali
Lud i zbunjen

Post by Lud i zbunjen »

Ufff...ima disko ali ako ga jos uvijek drzi onaj moron od bruca onda nemoj ni ic....muzika je altroke retro ( ma da je bar retro - ono nije ni vrit ni mimo ) .....ti'sh kompa spavat na klupi kolko se meni cini ha ha ha ha....a ja cu te vozit u telascicu jer cu doc s autom....samo budi u djiru he he he....kazete - nove konobe ha ? zanimljivo ....a di se tacno otvaraju ???
Some fat guy

Post by Some fat guy »

Stvarno neznam kako da ti pomognem sto se tice jela...mislim da si tu prepusten sam sebi. Hrana je odlicna po restoranima ali.....hebiga....skupa....mislim da je najjeftinija Pizza 35 kn....ali ako iznajmis apartman onda ces si valda moc i sam nesto spremit.....ako ronis mozda nesto i ufatis pa eto veselja ( rostilj )
Guest

Post by Guest »

Hvala dobri ljudi,
još samo jedno pitanje:

Šta turisti jedu ako nitko ne daje barem jedno jelo dnevno?

Koliko košta jedno obièno jelo ( pizza, tijesto, juha ili sl.)? :D
Guest

Post by Guest »

...MATORIN MOMAK LUPETA IZA SVOG VREMENA...
Tajana

recite mi da sam luda...

Post by Tajana »

... ali ja se, uslijed cudnih okolnosti, sjetila da bi mogla poc i na ljetovanje, i to, naravno, negdje gdje je atmosfera topla, mirna i domaca. I odmah s sjetila Dugog otoka, na kojeg sam kratko krocila prije 10-tak godina. Ima li ima li ima li saaaaanse i isplati li se doci do vas na samo tjedan dana, jer toliko si odmora vremenski mogu priustiti?!
Ima li tko jos sto slobodno od soba?

Maaaa... ja stvarno ne bi nigdje drugdje.
trinity

Post by trinity »

:lol: Čuj Tajo,nikad ni kasno,soba ima ne preveć,jer su sad Talijani u djiru,al da je sve skupo bome jest triba ti malo dublji džep,al isplati se ko voli takovo misto.Samo požuri jer nakon Vele Gospe neš u more...
trinity

Post by trinity »

A web jes lulav,pa ča plešćeš o greškama kad je poruka pošla,nccccccc :idea:
hrxx

Post by hrxx »

pa najjace ti je majstore da dojdes i vidis sam!!
najbolje se putuje kad putujes negdje a nemas pojma o tom mjestu!
tako ces nesto i dozivit a ne samo imat slike sa LJETOVANJA!
koliko kosta ovo i ono? pa ljudi tamo gdje ides zive od duplo manje place nego sto je ti vjerojatno imas i zivi su! dodji u sali snaci ces se ako si okej, pa nije jos niko od gladi tamo umro!
jednostavno dojdi jer tamo zive ljudi, ako si covjek biti ce ti super!
dijo!
Tajana

jupiiiiiiiiiiii

Post by Tajana »

Mi stizemoooooo sutraaaaaa!!! Nisam nasla nista nego smjestaj u Solinama, al idemo autom, no nemamo kaic :-(....
Ljudi hvala.
Post Reply